uterumsgolv_uterum_mattbolaget

Uterumsgolv

Alla golvtyper är inte lämpliga för uterum. Detta eftersom det råder stora svängningar i temperatur och fuktighet under årstiderna. Temperatur och fuktighet skiljer sig även mycket under ett dygn, särskilt på sommaren då det kan vara mycket varmt i rummet när solen ligger på, för att sedan kylas ned och bli fuktigare under natten. Det ställer höga krav på ditt golv. Därför är det inte många tillverkare som lämnar några garantier på golv som ska ligga i uterum.

Många laminatgolv från de mest kända tillverkarna såsom Pergo och Berry Alloc fungerar oftast bra då de är ordentligt impregnerade och tål mycket sol utan att blekas. Tänk dock på att alltid följa tillverkarens läggningsinstruktioner och lämna tillräckligt med utrymme för rörelser runt om. Dock lämnas inga garantier för laminatgolv som läggs i uterum.

Mattbolaget lagerhåller dessutom många nålfiltsmattor och andra utemattor som tål att läggas i uterum. Klicka här för att se dessa.

Vi har dock en produkt från tyska Meister som är godkänd för uterum. Den ser ut som, och läggs som ett vinylklick golv, men innehåller ingen plast eller PVC. Tänk dock på att man måste uppfylla en del krav bland annat gällande temperatur och solskydd för att garantin ska gälla.  Läs mer här.